2012-09-03 16:52:57• hírek • Szatmár.ro

Vissza az egész: mégsem volt jó ötlet az átszervezés

Egy éve még azt bizonygatták, hogy az új rendőrségi rendszer hatékonyabb lesz. Most visszatértek a régihez.

Éppen egy évvel ezelőtt beszélt arról az akkori prefektus, Radu Giurca illetve a Szatmár Megyei Rendőrség vezetője, Constantin Talos, hogy a 2011 augusztusában bevezetett új vidéki rendőrségi felállás mennyire hatékony. Akkor ugyanis a községi rendőrőrsök helyét a körzeti rendőrségek vették át. Ez Szatmár megye esetében konkrétan azt jelentette, hogy a korábbi 59 őrs helyett kilenc körzeti rendőrség jött létre Szatmárnémeti, Kisgérce, Avasfelsőfalu, Sárközújlak, Szamosborhíd, Krasznabéltek, Tasnád, Mezőpetri és Nagykároly központtal, míg Bogdándon, Hadadon és Csaholyban megmaradtak a rendőrőrsök.

Az idő és az egy év tapasztalata végül a kétkedőket igazolta, 2012 szeptember elsejétől kezdődően pedig a rendőrség vidéki megszervezésének új kon
cepciója pedig a régi, reformálás előtti lett. Ennek értelmében újra lesz minden községben rendőrőrs, a legtöbb községi rendőrségnél egy vezető - sef de post - és két rendőr fog szolgálatot teljesíteni, bizonyos községek esetében pedig akár három rendőre is lesz - illetve már van - a községnek.

Szatmár megyében az új felállás szerint megmarad a kilenc körzeti rendőrség, melyeken belül 59 rendőrőrs működik. Az őrsök közül 45-ben két rendőr segíti a helyi rendőrfőnök munkáját, 14 őrs esetében pedig három embere lesz a rendőrfőnöknek.

Az átalakítással javítanának a hatékonyságon, elsősorban azzal, hogy közvetlenebb kapcsolatba kerülnek és jobban megismerik a helyi lakosokat, emellett növelve a bizalmat a rendőrségben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: